Ontdek Gent

Gent ontdekken

Cultuur

In Gent is er een rijk aanbod aan beeldende kunst, festivals, film, letteren, muziek, dans, podiumkunsten en artistieke projecten. Ontdek haar historische huizen, musea over de stad, hedendaagse kunst, volkskunde, design... Voor elk wat wils.

https://stad.gent/cultuur-sport-vrije-tijd/cultuur

CityCard
De CityCard Gent is de voordelige all-in toegangskaart tot alle belangrijke monumenten, musea en topattracties van Gent. Ze geeft recht op een boottochtje en de kaart is bovendien geldig op de bus of tram. De gebruikersgids die bij de CityCard Gent hoort, vertelt je waar je moet zijn en hoe je er geraakt. Om gebruik te maken van dit all-in pakket betaal je slechts 25 of 30 euro! Daarmee kun je respectievelijk 48 of 72 uur lang de stad induiken. Voor kinderen onder de 12 zijn de meeste Gentse musea gratis, dus zij hebben geen CityCard nodig. De CityCard is te koop aan de receptie van Hotel de Flandre.

Deelnemende musea en monumenten CityCard: Sint-Baafskathedraal, Aanbidding van het Lam Gods, Gravensteen, Belfort, Museum voor Schone Kunsten (MSK), S.M.A.K., STAM - Stadsmuseum Gent, MIAT, Design museum Gent, Sint-Pietersabdij, Huis van Alijn, Museum Dr. Guislain, Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen, De wereld van Kina: het Huis, De wereld van Kina: de Tuin, Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster, Hotel d’Hane-Steenhuyse en Museum Arnold Vander Haeghen.

Doen

Laat een gids je wegwijs maken in de stad te voet, per boot of in een koets. Liever alleen op stap? Dat kan lopend, fietsend of varend. Verder vind je hier alle info over shoppen, uitgaan, sporten en ontspannen.

https://visit.gent.be/nl/doen
 

Festivals

Gent is dé festivalstad bij uitstek!
Als cultuurstad is Gent gaststad van vele festivals. De belangrijkste zijn het Gent Jazz Festival (juli), Gentse Feesten (juli), Festival van Vlaanderen (september-oktober) en het Filmfestival Gent (oktober) en het Gents Lichtfestival (elke 3 jaar in januari, fabruari).
Maar ook tijdens de rest van het jaar kun je hier terecht voor kleinere theater-, film- en muziekfestivals.

https://visit.gent.be/nl/festivalstad
 

Gent verlicht

Zodra het donker wordt, wordt het weer licht in Gent. Dan schieten overal in de stad duizenden lampen en spots aan, die samen het Gentse Lichtplan vormen. De zorgvuldige gecreëerde  sferen en accenten betoveren de stad. Gent is dus ideaal voor een romantisch verblijf! Het Lichtplan is een concept van de bekende lichtontwerper Roland Jéol. In 2004 won de Stad Gent hiervoor de Internationale City-People-Light Award en in de Michelin-reisgids kreeg het plan 3 sterren. In 2004 won de Stad Gent hiervoor de Internationale City-People-Light Award en in de Michelin-reisgids kreeg het plan 3 sterren.

Je kunt de verlichting bewonderen tijdens een Lichtwandeling met of zonder gids. –meer informatie hierover vind u op:

https://visit.gent.be/nl/gentverlicht